duminică, 20 februarie 2011

Prieteni [part 2]

Nu exista iubire mai mare si mai puternica decat cea pe care o exprima prietenia... un lucru bun devine mai bun si mai frumos atunci cand poti sa`l imparti cu prietenii. Prietenii au ceva ce iti lipseste...de pilda optimismul. Ei te fac sa simti ca totul va fi bine in lume cat timp iti vor sta in preajma. Kilometri obositori trec repede si ii parcurgi mai vesel, mai usor, mai increzator...Si lumea`ntreaga pare mai senina cand ai un prieten alaturi... Prietenii cei mai apropiati sunt cei care inteleg cel mai bine ce e cu viata noastra, carora le pasa de noi la fel ca si noua, care ne sunt alaturi la succese si la esecuri, sunt cei care rup farmecele asupra singuratatilor noastre. Prietenii trainici sunt cu adevarat una dintre bogatiile vietii. Averea ta este acolo unde sunt prietenii tai. Temelia adevaratei prietenii este increderea. Edificiul ei - respectul. Prieteni, insotitori de drum, iubiti, ne sunt cei care ne acorda increderea lor deplina. Un prieten este alaturi de tine atunci cand nu mai e nimeni altcineva...Tot ce pot face pentrul prietenul meu este sa`i fiu pur si simplu prieten. Sa fiu langa el atunci cand toti l`au uitat. Nu am averi cu care sa`l rasplatesc. Daca el stie ca prietenia lui ma face fericita, nu va dori o alta recompensa. Tin la tine pt ca stii sa ignori slabiciunile si ratacirile mele si ma sustii cu fermitate sa dau ce`i mai bun din mine. Un prieten te accepta asa cum esti, dar spera la ceea ce ai putea sa fii. Pt a`ti face un prieten trebuie sa mai inchizi cate un ochi. Pt a`l pastra, insa, pe amandoi. Un prieten este cineva care te stie pe dinafara si inca`i mai place ce vede. Fericirea pare a fi fost data pt a fi impartasita. Cand prietenii sunt cei adevarati, ei reprezinta cel mai sigur lucru din lume. Uneori, prietenii sunt tot ce conteaza.




Cam asa ar trebui sa fie. Prietenul sa il ai atunci cand ti`e bine, dar si cand nu mai faci fata problemelor. Sa fie langa tine neconditionat. Din pacate, putini foarte putini sunt cei care pot avea toate aceste calitati, care pot iubi sincer si fara vreun interes. Niste ipocriti! Asa sunt majoritatea "prietenilor" din ziua de azi. Sunt langa tine atunci cand esti bine si ai de toate, cand au avantaje sau castiguri de pe urma acestei prietenii, iar cand cazi in cealalta extrema, sunt cei care te indeparteaza si te lasa balta. Cand esti cazut intr`o prapastie din care nu mai ai scapare, prietenul adevarat este cel care vine si iti arunca o franghie si incearca sa te scoata de acolo cu toate puterile.  Nu generalizez, nu vreau sa cred ca toti sunt niste prefacuti (inclusi sunt si baietii si fetele). Imi doresc sa gasesc o astfel de persoana la un moment dat, ca atunci sa pot spune raspicat: Am un prieten adevarat!

Un comentariu:

  1. Nimeni nu este perfect, trebuie sa invatam sa traim cu defectele celuilalt ci nu sa incercam sa il schimbam pentru ca va fi in zadar!
    Prietenia este dulce cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere