joi, 3 februarie 2011

[Q1] Exista iubire adevarata?

Sau sentimentele se schimba o data cu trecerea timpului?

Poti iubi o persoana toata viata?

19 comentarii:

  1. cred ca depinde. chiar de multi factori, de la persoana in cauza pana la persoana careia ii sunt destinate sentimentele. este clar ca unele persoane prin felul lor de a fi lasa o amprenta asupra noastra si intotdeauna vor fi un punct slab pentru noi. alte persoane pur si simplu sunt in treacat...si raman doar ca amintiri. si bineinteles, depinde si de persoana care iubeste...si cum defineste iubirea (o pasiune mare care intr-un tarziu se stinge, sau o relatie bazata pe prietenie, incredere etc). asa ca depinde ce intelege fiecare prin iubire...

    RăspundețiȘtergere
  2. Timpul vindeca tot insa ucide sentimentele si speranta.

    RăspundețiȘtergere
  3. @evilessence: Intotdeauna se intampla asa? Sau mai sunt si exceptii...?

    RăspundețiȘtergere
  4. „Poţi iubi o persoana toată viaţa?” - asta, întrebarea asta mă chinuie pe mine. Vreau să cred că nu, e totuşi ireal, raţiunea-mi spune că toate trec, toate mor, şi iubirea... dar inima îmi arată cu totul altceva. Deci?! Aştept. O să aflu cu trecerea timpului. Aştept viitorul ca să văd cine are dreptate. Raţiunea sau interiorul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sugar Queen: Eu cred ca iubirea adevarata nu moare niciodata, trece peste toate obstacolele intalnite de`a lungul timpului. Ramane de vazut daca ma insel.

    RăspundețiȘtergere
  6. @allly : de obicei se intampla asa atunci cand numai unul iubeste . e nevoie de amandoi ca sa treaca peste toate obstacolele

    RăspundețiȘtergere
  7. Important e să ştii să-ţi întreţii iubirea, să nu intervină monotonie într-o relaţie.

    RăspundețiȘtergere
  8. @1redapple: in cazul meu, acum, e vorba de iubire doar dintr`o parte. cealalta a renuntat..din orgoliu, ambitie

    RăspundețiȘtergere
  9. @schwarzzekatzze: Cum poti intretine iubrea, cand nu e reciproca?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ally, nu poti intretine o iubire care nu e reciproca. Niciodata. Nici nu ai de ce sa o faci pt ca dragoste de-a sila nu se poate. ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru unii, sunt sigur ca e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  12. eu cred ca in viata ai parte de o singura iubire mare, care te marcheaza.
    iar dupa ce aceasta se deterioreaza, intalnesti o multime de alte iubiri mici, pe care incerci sa le faci sa semene cu acea iubire mare, care ti`a luat inima candva..

    RăspundețiȘtergere
  13. @imperfectgirl18: oare de ce nu poate ramane intacta aceasta 'iubire mare'?

    RăspundețiȘtergere
  14. as vrea sa stiu raspunsul..

    RăspundețiȘtergere
  15. Am avut o perioadă în care am fost foarte sigură că dragostea nu-i decât o altă iluzie. Ştiu că atunci dirigu mi-a dat melodia din care sunt următoarele versuri:

    The book of love is long and boring
    And written very long ago
    It's full of flowers and heart-shaped boxes
    And things we're all too young to know

    nici acum nu ştiu ce să cred, aş vrea ştiu că pot iubi pe cineva cu adevărat, nu contează dacă e sau nu pentru toată viaţa. Cât despre sentimente, m-am convins că se schimbă o dată cu trecerea timpului pentru că şi tu te schimbi, şi felul în care vezi lumea se schimbă ... şi din moment ce începi să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă nu cred că sentimentele rămân aceleaşi: ori se transformă în altceva, ori devin mai puternice.

    RăspundețiȘtergere
  16. things we're all too young to know :P as sublinia cu rosu randul asta

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu, nu exista iubire. Nu exista iubire adevarata sau falsa, nu exista iubire, punct.
    Exista doar un sentiment de atasare care combinat cu pornirile animalice declansate de hormoni te determina sa faci lucuri prostesti pe care cei mai inversunati le dau ca argumente "Uite ce fac din dragoste" cand de fapt nu este deloc asa.
    Stiu ca multi nu veti fi de acord cu mine (in special voi fetele/femeile) dar asta e parerea mea si pana nu va aparea acea persoana care sa-mi dovedeasca cu argumente ca gresesc nu mi-o voi schimba. Pana acum au incercat mai multi/multe sa-mi explice in fel si chip cat de mult gresesc si ca iubirea exista si este un lucru extraordinar si fantastic si bla bla bla...si totusi niciunul din ei nu au reusit sa articuleze un argument valid...
    Nu poti vedea iubirea, n-o poti pipaii, n-o poti gusta, nu-ti poti folosi niciunul din cele 5 simturi ca sa confirmi ca exista(inima nu are nici o functie dovedita stiintific in afara de a pompa sangele in organism)...atunci de ce tot credem in ea? Pentru ca e reconfortant, ne da un sentiment de superioritate fata de animale care se reproduc si atat. Noi oamenii a trebuit sa dam o nota onoranta sexului simplu care reprezinta un fel de tabu in mintea unora si altfel a fost inventata iubirea, pentru a avea o scuza: "Eu fac dragoste cu el/ea pentru ca o iubesc nu pentru ca si eu sunt tot un animal ceva mai evoluat dar cu aceleasi nevoi de baza ca ale oricarui animal de pe planeta asta". Asta e filozofia idioata care a stat/sta la baza iubirii dupa care multi dintre voi tanjiti.
    Poate sunt cinic, poate sunt prost dar asta-s eu. Acum ceva vreme am picat si eu in aceasta plasa a iubirii si orbit de dorinta care s-a dovedit mai tarziu ca a fost doar pura ambitie, frustrarea de a nu obtine ce vreau am suferit si mi-am plans de mila. Dupa o vreme am gandit situatia la rece si am inceput sa vad cum sunt oamenii cu adevarat indiferent daca sunt barbati sau femei, bogati sau saraci, urati sau frumosi. Toti oamenii au ceva in comun. Toti sunt egoisti. Stiu ca iar nu veti fi de acord cu mine dar asta este adevarul crud. Daca nu ma credeti deschideti ochii si uitati-va in jur. Chiar si atunci cand vi se pare ca cineva face un gest altruist analizati indeaproape si veti vedea ca exista intotdeauna un motiv un spatele fiecarui gest care nu este la fel de altruist cum sunt aparentele.

    P.S. : Ally daca stergi commentu' asta cand vin la Alexandria te tund :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Grea intrebare.... poate ca daca e de la Dumnezeu acea iubire, va rezista desi in zilele noastre auzim numai despre divorturi!

    RăspundețiȘtergere