miercuri, 25 august 2010

10 motive să te laşi de băut Cola!

1. Provoacă obezitate
2.Provoacă diabet!
3.Provoacă eroziuni şi carii!
4.Accentuează bătăile inimii!
5.Provoacă probleme plămânilor!
6.Creşte presiunea sângelui!
7.Provoacă probleme sistemului digestiv!
8.Conţine mult prea multă cofeină!
9.Scade rezistenţa oaselor şi provoacă tremurări!
10.Provoacă ameţelii şi chiar anemie!



Ce se întâmplă după ce bem Cola:


În primele 10 minute: 10 linguriţe de zahăr îţi intră în organism (100% din cantitatea recomandată zilnic). Nu vomiţi imediat din cauza abundenţei de dulce pentru că acidul fosforic taie din greaţă.
Dupa 20 de minute: zahărul din sânge cauzeaza un exces de insulină. Ficatul tau reactionează la acest lucru transformand cat mai mult zahăr in grăsime.
Dupa 40 de minute: absorbţia de cafeină e completă. Ţi se dilată pupilele, îţi creste tensiunea şi ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahăr în sistemul circulator.
Dupa 45 de minute: corpul tău creşte producţia de dopamină, stimulând centrii nervoşi ai plăcerii din creierul tău.
Dupa 60 de minute: acidul fosforic uneşte calciul, magneziul si zincul din intestinul subţire, provocând o creştere a metabolismului.
Dupa 60 de minute: Proprietaţile diuretice ale cofeinei intră în joc (iţi vine să urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor.
Dupa 60 de minute: Incepi să fii iritabil, nervos şi/sau lipsit de vlagă. Practic ai eliminat toată apa din Cola si odata cu ea, şi o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tău spre exemplu, în abilitatea de a te hidrata sau în intărirea oaselor si dinţilor.
 
 
 
Ce ziceti de asta? :-s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu